Koneita ja kilpa-autoja

Koneistamon juuret ovat vuosikymmenten takana. Ari, kuten monet muut pojat, oli jo lapsena kiinnostunut autoista, mopoista ja yleensäkin koneista. Hän haaveili myös ajavansa ”isona” kilpaa. Ammattikoulun metallilinja ja parikymppisenä aloitettu jokamiesluokan autourheiluharrastus olivat jatkoa haaveille. Autoja rapatessa Arilla kävi usein mielessä, että olisivatpa omat koneet, joilla voisi tehdä osia kilpa-autoihin.

1990-luvun lama ja sitä seurannut työttömyys aukaisivat oven, joka oli ollut raollaan. Metalliala sai tietojen päivityksen jälkeen työstään innostuneen CNC-koneistajan. Ensimmäisen kerran Ari tunsi olevan juuri oikealla alalla. 10 vuotta eri metalliyritysten palveluksessa, pisimpään aarporaajana Miilukangas Ky:ssä Raahessa, sekä vuodesta 2008 lähtien koneistusyrittäjänä AM Bonus Oy:ssä, ovat tuoneet vahvan kokemuksen alalta.

AMB-kartioniveltappi on Ari Mattilan kehittämä oma tuote. Erilaisia tappimalleja on yhteensä noin tuhat. Tällä hetkellä yrityksessä työskentelee jo toinenkin sukupolvi, kun perheen Atte-poika sai vuonna 2015 valmiiksi ylioppilas- ja CNC-koneistajan kaksoitutkinnon. Perheen kuopus, Ante on ollut myös kesätöissä yrityksessä.

Yrityksessä työskentelee jo toinen sukupolvi
Ante, Atte ja Ari Mattila.

Autourheilu on ollut jo vuosia koko perheen harrastus. Pojat ovat ajaneet vuosien saatossa kartingia ja vanhemmat jokamiesluokkaa.

Erityinen rakkauden kohde ovat Sunbeam IMP:t ja Hilman IMP:t 60- ja 70-luvuilta.